Tsono's Pulse - Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour

Allting är relativt

Att födas med guldsked i mun
Är det inte orättvist hur livet är orättvist. Jag satt och kollade på en dokumentär om svältande barn i afrika, Och det kan vara det allra värsta som jag någonsin har sett sändas på tv om jag ska vara helt ärlig. Det var liksom inte någon förfinad version för att det skulle bli en fin och vacker dokumentär, utan den var äkta och autentisk. Och att den var det gjorde den fin och vacker och det gjorde också att den träffade en rakt i hjärtat. Jag var till och med tvungen att dela länken till den på Facebook, som en gammal tant, förstår ni då hur bra jag tyckte att den var. Att dela länkar går annars rakt emot mina normer. 

När jag satt ock kollade på den så reflekterade jag också över sverige och hur vårt liv ser ut här, vi tror att vi vet allt om världen genom medier och tidningar och vi tycker till och med att vi får för mycket information ibland. Men vi vet egentligen så lite om vad som händer i omvärlden. För det vi får ta del av är ju bara vinklat för vad sverige faktiskt vill veta och inte så mycket om vad som vi kanske måste veta. 

Jag kan inte låta bli att tänka på att det största problemet i våran liv just nu är att vi måste bestämma oss för om vi sak köpa ett städbolag i göteborg eller om vi ska starta våran egna från grunden. Och visst det är ett stort beslut men det är ju inte ett stort beslut om man jämför med alla mammor därute som måste bestämma vilket av sina barn som hon ska mata idag och vilka som hon ska låta svälta och som tillslit kommer att dö. Allting är relativt och det är viktigt att komma ihåg.